Teamfoto JC Hoveniers
Werkzaam in Schiedam, hoofdvestiging Amstelveen
Bescherm uw schutting door te beitsen Redactie, 15 april 2024
Zelf houten schutting beitsen

De dagen worden steeds langer en het weer wordt zachter. Het zal niet lang meer duren voordat u weer in de tuin kunt relaxen. Niemand ziet graag een lelijke schutting, maar gelukkig is daar een oplossing voor.

Als u uw schutting gemakkelijk wilt opknappen en duurzaam wilt beschermen, is het tijd om te beitsen!Het is haalbaar om dit zelf te doen en geld te besparen. In deze blogpost leest u waarom beitsen belangrijk is, hoe het proces werkt en wanneer u dit het beste kunt doen.

Wat is beits in de praktijk?

Beits is een vloeistof die ervoor zorgt dat het hout niet te veel water opneemtBeits bevat kleurpigmenten die de schutting beschermen tegen verkleuring door de zonnestralenBeits wordt door deze eigenschappen een soort 'barrière' voor de schutting

Waarom is het belangrijk om uw schutting van beits te voorzien?

Waarom zou u ervoor kiezen om uw schutting te beitsen?Het is aan te raden om uw schutting regelmatig te beitsen om deze te beschermen. In Nederland kunt u altijd tegen onvoorspelbaar weer aanlopen.

De schutting wordt geconfronteerd met de krachtige uv-stralen, regenbuien, hagel en sterke wind. De regen is een issue aangezien het hout van de schutting water opneemt. Dit kan ervoor zorgen dat de schutting schade oploopt of verzwakt door mogelijke schimmel of houtrot.

Om te voorkomen dat dit allemaal gebeurt, is het noodzakelijk om uw schutting te onderhouden. Het gebruik van beits is zeer verstandig aangezien het uw schutting de benodigde bescherming biedt. U hoeft beits niet elk jaar opnieuw aan te brengen, de beschermende werking is langdurig!

De schutting beschermen met beits in stappen

Stap 1: Reiniging van uw tuinafscheiding

Het is cruciaal om het benodigde voorwerk te verrichten voordat u begint met beitsen. De initiële handeling is het reinigen van de schutting. Om alle mogelijke aanslag en eerdere behandelingen te verwijderen, is het noodzakelijk om de schutting schoon te maken. Indien nodig kunt u een hogedrukreiniger gebruiken.

Stap 2: Schuur uw schutting goed

Het is belangrijk om de schutting te schuren. Voor alle houtsoorten is het belangrijk om de schutting te schuren, tenzij de aanwijzingen op de beits anders aangeven. U kunt kiezen om de schutting te schuren met een schuurmachine of met schuurpapier.

Stap 3: Reinig uw schutting grondig

Na het schuurwerk is de schutting een beetje slordig geworden. De schutting nog een keer goed schoonmaken voordat u begint met beitsen is essentieel. Het is van essentieel belang om eerst te controleren of de schutting volledig stofvrij is; anders kan dit in de schutting terechtkomen.

Wanneer de schutting helemaal schoon is, is het tijd voor de laatste schoonmaakronde. Maak gewoon gebruik van een borstel of een doekje met water. Het is niet verstandig om een hogedrukspuit te hanteren, aangezien dit de toplaag van de schutting kan aantasten.

De schutting dient gebeitst te worden in stap 4

Voor u begint moet u eerst gedurende 1 minuut goed door de beits heen roeren. Vervolgens is het aan u om de beits gelijkmatig met een kwast aan te brengen op de schutting. Na het wachten van 24 uur en het drogen van de eerste laag beits, kunt u zonder problemen een tweede laag aanbrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1521

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Hoveniers

JC Hoveniers, waar vakmanschap en passie samenkomen om uw buitenruimte tot leven te brengen. Als toonaangevend hoveniersbedrijf streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in elk aspect van onze dienstverlening. Met jarenlange ervaring en een diepgewortelde liefde voor groen, bieden we deskundig advies, op maat gemaakte ontwerpen en zorgvuldig onderhoud om uw tuin om te toveren tot een oase van natuurlijke pracht. Van het eerste consult tot de laatste aanraking, kunt u vertrouwen op onze toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Ontdek de mogelijkheden met JC Hoveniers en laat uw buitenruimte stralen als nooit tevoren.


VCA